Nu hör jag bättre!

När Aidan Chambers talade om att han hör det han läser inne i huvudet och det dessutom visade sig att mer än halva publiken gjorde det också blev jag väldigt överraskad. Sedan dess har jag tänkt på det och märkt att jag faktiskt kan framkalla en röst om jag vill och att det, speciellt på engelska, är mycket bra för mig som annars kanske har lite väl bråttom.

Det är en helt ny upplevelse för mig och jag gillar det. Boken jag nu läser i huvudet är The end of Mr Y, som redan efter knappt två kapitel känns som en höjdare. Det verkar dessutom vara lättare att komma in i både engelskan och handlingen om man hör texten.

Tack för tipset Mr Chambers, det kan nog bli bra det här!

 

Läs också:

7 comments

 • Jag har märkt att jag läser långsammare och mer ”njutningsfullt” när jag hör den lilla rösten i huvudet. Annars gasar jag på så till den milda grad och blir faktiskt stressad. Kul att du också hör röster i huvudet nu 🙂
  Monika recently posted..Skämmes! Eller inte…My Profile

 • Ibland hör jag också när jag läser, men tycker oftast att det är störande. I synnerhet när jag hör författarens röst, vilket händer med författare med distinkta röster eller författare som ofta är på TV t.ex. Jan Guillou och Leif G.W. Det kan ju tyckas märkligt att jag som lyssnar så mycket på ljudböcker tycker att detta är störande. Men jag skall prova när jag läser på engelska nästa gång och se om det känns bättre.
  Ariels bokhylla recently posted..TävlingstipsMy Profile

  • Gillar inte ljudböcker, mest för att rösterna kn störa. Knäppa röster vill man kanske inte höra, men både Tove Jansson, Mark Levengood och Bokbabbel måste läsas på finlandssvenska.

 • Åh, den här boken är riktigt cool, du kommer definitivt ha den i huvudet på ett eller annat sätt.
  Mrs E recently posted..Den som ändå bodde i ParisMy Profile

 • Det omvända gäller alltså när man pluggläser och behöver speeda upp sitt lästempo. Det vill säga att INTE höra röster. Jag läste det i min (hopplöst underanvända) bok om studieteknik och kunde inte föreställa mig hur det går till. Att inte höra orden utan bara förstå dem genom att se dem. Jag hör röster när jag läser men det är vårt att förklara, mer en känsla och stämning av boken.
  maria_ungavuxna recently posted..Bokalfabet 2.0 – RMy Profile

  • När jag läser snabbt är det verkligen bara ögonen som är aktiva, och hjärnan förhoppningsvis. Det där med att höra har jag aldrig fattat. Snabbt är å andra sidan inte alltid bäst…