Örongodis för O

Jag gillar inte att lyssna på ljudböcker, det är inte alls min grej. Däremot älskar jag att lyssna på både musik och poesi. För mig är poesi mer musik än litteratur och det menar jag som en komplimang.

På sajten podpoesi.nu har flera kända poeter läst in sina dikter och de finns att lyssna till på sajten och du kan också ladda ner dikterna till din telefon och/eller dela dem med andra på t.ex. Facebook. Ett Spotify för lyrik alltså och en av initiavtivtagarna Magnus William-Olsson tycker, som jag, att vi borde lyssna på dikter som vi lyssnar på musik. Bara ta in och uppleva, istället för att fixera oss vid analys och förståelse.

Bakom satsningen står Bonnierförlagen och hittills har 16 poeter läst in dikter. Däribland finns en av mina favoriter Helena Österlund, vars Ordet och färgerna var en stor läsupplevelse.

 

Läs också:

One comment