Min smygande mässa

Som göteborgare har Bokmässan liksom alltid funnits. Vissa år har jag gått dit, andra inte. Lite beroende på hur livet i övrigt sett ut. Förra året gick jag för första gången dit som bokbloggare. En ganska nervös sådan.

Livet på nätet var i början härligt anonymt. Jag förundrades av att det fanns så många som var lika galna i läsning som jag och faktum är att jag därför började läsa mer än någonsin. Anonym ville jag dock gärna vara. Något annat var otänkbart.

Så kom då bokmässan 2010 och det började bubbla i bokbloggarvärlden. Kanske, kanske skulle jag ändå gå på några av de träffar som planerades för bloggare. Kanske till och med våga mig förbi den plats som skulle vara bokbloggarnas samlingsplats.

Jag brukar inte framstå som varken blyg eller nervös, men inför den här helgen var jag verkligen det. Helst hade jag bara velat smyga omkring och spionera på presumtiva bokbloggare utan att ge mig till känna.

En lugn start med Skolspåret (synd att det inte finns i år förresten) och lärarföreläsningar med några kollegor, en dejt med Ida och sedan bloggfika. Självklart hade jag missbedömt tiden och självklart var jag sen. Som alltid. Ingen skada skedd, då nervositeten släppte, men nackdelen var att mitt tempot kanske var ännu värre än vanligt.

Där satt de då, alldeles verkliga, vanliga människor. Synnerligen trevliga och precis lika härligt boknördiga som jag hade hoppats. Aldrig har jag diskuterat så mycket böcker som jag gjorde under den här mässan. Vad skönt det är att dra till mässan i år och veta att alla dessa trevliga människor faktiskt kommer att finnas där igen. Jag ser fram emot fyra totalt galet boknördiga dagar, så mycket tid har jag aldrig spenderat på mässan tidigare. Jag är säker på att jag kommer att njuta av varje minut.

I år finns det kanske istället andra, smygande bokbloggare, som inte riktigt vet om de vågar tala om vilka de är. Släpp allt vad ”inte ska väl jag” heter och kika in i bokbloggarrummet. Det tänker jag göra!

Resten av detta dygn kommer ni att få läsa en rad bloggares tankar, minnen och funderingar kring Bokmässan.

Nu kör vi!

 

Detta är ett inlägg i en bloggstafett tillägnad Bok- och biblioteksmässan i Göteborg där följande bloggar deltar:

enligt OPocketloverBöcker x 3BokmalenFiktiviteterSkrivarmammaoch dagarna går…Boktok 73BokbabbelMarias BoklivLyrans NoblesserBokbarenthe Book PondUnga VuxnaPaperback LoverOlika sidorVägen till utgivning ,  *malins bokblogg*,  Dantes Bibliotek,  En full bokhylla är en rikedomI min bokhyllaHannas HörnaWord up, AnjoOm böcker som jag hunnit läsaYou’re no different to me

 

 

Läs också:

10 comments