enligt O

Tankar från en bokberoende

Varje bokblogg med självaktning…

…redovisar vid månadens slut vad som lästs de senaste typ 30 dagarna. Det där med listor är nämligen riktigt, riktigt viktigt för boknördar och de flesta bokbloggar är boknördar, trots att inte alla boknördar är bokbloggare.

Det blev en lite konstig läsmånad för min del. Efter ett helt galet läsflyt i juli led jag lite av en baksmälla i början av augusti. Därefter läste jag på i ett rasande tempo en kort period, innan det var dags för jobb och en massiv trötthet. Ingen läsning alls nästan de senaste två veckorna alltså.

För månaden som helhet såg det dock ut så här:

 1. Dead Tomorrow, Peter James
 2. The Imperfectionists, Tom Rachman
 3. Mindfulness för föräldrar, Heidi Andersen och Anna-Maria Stawreberg
 4. Bortom mammas gatan, Alexandra Pascalidou
 5. Tigerkvinnan, Katerina Janouch
 6. Pojkarna, Jessica Schiefauer
 7. Det goda inom dig, Linda Olsson
 8. Dödsängeln, Mats Ahlstedt
 9. We’ll always have summer, Jenny Han
 10. Sånt jag berättar för Allah, Saphia Azzeddine
 11. Den enögda kaninen, Christoffer Carlsson
 12. Pojken i hiss 54, Karin Alfredsson

 

Totalt: 12 böcker

Deckare: 3 (eller 4 om man ska kalla Den enögda kaninen för deckare)

Ungdomsböcker: 2

På engelska: 3

Icke skönlitterära: 2

Nya bekantskaper: 6 (7 om du räknar de två författare som skrivit en bok ihop)

Månadens överraskning:  Bortom mammas gatan, Alexandra Pascalidou

Bäst: Det goda inom dig, Linda Olsson

Besvikelse: Dead Tomorrow, Peter James

 

Tolv böcker är ganska normalt skulle jag säga. Månaden inleddes med en riktigt seg tegelsten och slutade med en rad recensionsböcker. Just nu är jag också fast i en seg bok som jag hoppas läsa ut ikväll. Därefter behöver jag en lättläst sak för att få igång läsandet igen.

 

Föregående

Varför sitta och slappa?

Nästa

Hur kan världen förändras?

5 kommentarer

 1. Hmmm, från en bokbloggare utan självaktning;)Har inte börjat göra listor ännu…och läser inte andras heller. Fast visst förstår jag tjusningen på sätt och vis

  • Det var inte så allvarligt menat, snarare tvärtom. Det är rätt löjligt med alla listor, men jag kan liksom inte låta bli.

 2. Hej kära du! Tack för dina fina kommentarer som jag aldrig svarade på. Jag blev lite utbränd av mitt jobb men är på banan igen och vet du, tänkte börja skriva igen. Bloggen lever! Woho! 😀

 3. Oj oj oj, jag har alldeles för lite listor.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: