enligt O

Tankar från en bokberoende

Bokresa enligt O

Annikas bokbloggsjerka den här vecka handlar om att resa i böckernas spår. Jag har satt ihop en litterär resa over there.

Om du fick möjlighet att sätta ihop en resa som skulle gå i litteraturens tecken, vart skulle den gå och varför?

Jag har aldrig varit i Amerikat och min resa går därför dit. Det blir en resa till östkusten.

Nordöstra USA vill jag definitivt besöka. Främst för alla universitet i närheten. Att besöka the Ivy League med Harvard, Princeton och Yale i spetsen skulle vara grymt häftigt. En aka-porr resa alltså med tillhörande lämplig boklista.

Därefter blir det deckartema i Boston där Dennis Lehanes böcker utspelar sig. Nu är det inte direkt de finaste områdena i stan som finns med i boken, men

Och så till några hjältinnor från barndomen. Little women av Louisa May Alcott utspelar sig i området och drar vi oss norrut in i grannlandet Kanada kommer vi till den litterära plats jag längtat till hur många år som helst, nämligen Prince Edward Island. Grönkullaland. Att få se platsen där Anne och Emily bodde vore så häftigt. Halifax är dessutom en stad jag alltid velat besöka, vilket coolt namn det är och med en rundtur i Montgomerys anda kommer jag även dit.

Vilken litterär resa vill du göra?

 

Föregående

Ett armband gjort för O

Nästa

Barnvakt

6 kommentarer

 1. Jag skulle utan tveka hänga med till universiteten och till Boston för att hänga Lehane och hans karaktärer i hasorna 🙂

 2. Den resan hänger jag gärna med på, skulle även vilja se amerikanska södern, Sookie Stackhouse böckerna och Borta med vinden bla.
  Min resa går i svenska deckares spår…
  http://bokbild.wordpress.com/2011/05/07/en-resa-i-litteraturens-tecken-svenska-deckare/

 3. Min syster är helt seriös med att åka till Grönkullaland så jag har faktiskt kollat upp mysiga hotell på ön så sent som för någon månad sen. Själv har jag aldrig läst böckerna, bara sett serien, men bara för landskapets skull skulle det vara värt det!

 4. Bea

  Åh, låter som en underbar resa!

  • Måste nästan försöka sälja in den här hemma. Vill inte maken, så lovar jag att mamma hänger på.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: