enligt O

Tankar från en bokberoende

En lista att beta av

När Paperback Lover körde igång sin Orange Prize utmaning tänkte jag verkligen att jag skulle läsa de pristagare jag inte läst, då de alla lät mycket bra. Så blev det (självklart) inte. Fortfarande vill jag läsa dem. En diger lista att beta av.

När årets korta listan presenterats upptäckte jag flera nya namn jag vill stifta bekantskap med.

 • Emma Donoghue (Irland)Room; Picador; bok nr 7.
 • Aminatta Forna (Storbritannien/Sierra Leone)The Memory of Love; Bloomsbury; bok nr 2.
 • Emma Henderson (Storbritannien)Grace Williams Says it Loud; Sceptre; debutant.
 • Nicole Krauss (USA)Great House; Viking; bok nr 3.
 • Téa Obreht (Serbien/USA)The Tiger’s Wife; Weidenfeld & Nicolson; debutant
 • Kathleen Winter (Kanada)Annabel; Jonathan Cape; debutant

Jag har läst Room och gillade den mycket. Krauss har jag läst, men inte just den här boken. Emma Henderson har jag läst mycket gott om och jag är faktiskt rätt så nyfiken på de andra nominerade också.

Föregående

Fira i dagarna två

Nästa

Topp 5 om syskon

4 kommentarer

 1. Jag är extremsugen på The Tiger’s Wife, har hört så mycket gott om den. Den är mycket nära att bli hemklickad!

 2. Orange Prize är mitt favoritpris. De har absolut nominerat och tilldelat pris till böcker som jag tycker låter väldigt lockande! Har dock läst välldigt få av dom, men det har jag tänkt att ändra på 🙂

 3. Den Besatta

  Ja det blir bara fler böcker på vill-läsa-listan… Jag är nyfiken och sugen på flera av dem!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: