enligt O

Tankar från en bokberoende

Ett skäl att få tummen ur

Vilka namn Bok- & Bibliotek 2011 presenterar. Förra veckan berättades att förra årets nobelpristagare Mario Vargas Llosa förärar mässan med ett besök och nu läser jag att även 2009 års pristagare Herta Müller väntas till Göteborg i september. Inte dåligt. Nu får jag dessutom ett riktigt gott skäl att äntligen få tummen ur att läsa något av henne. Det hade dock varit grymt kul att se och lyssna till henne på bokmässan.

Jag tänker mig att läsa  Hjärtdjur, som redan står i hyllan. Nu ser jag dock att ett av de två seminarier hon medverkar i ska handla om debuten, novellsamlingen Flackland och essäsamlingen Hunger och siden. Kanske får ta och läsa någon av dem istället.  Vad rekommenderar du av Herta Müller?

Föregående

Böcker jag inte köpt…

Nästa

Inte bäst men mycket bra

5 kommentarer

  1. Müller är läsvärd så det är absolut hög tid :0) Jag har läst ”Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv” och tyckte mycket om den!

  2. Jag kanske borde vara tyst… Det skulle nämligen aldrig falla mig in att rekommendera Müller.

  3. Har hört både bu och bä, men när det gäller en nobelpristagare så måste jag pröva själv.

  4. jag gillar Müllers språk, hon skriver enkelt om svåra saker.

  5. Ah, Bokmassan… Jag langtar lika mycket varje ar, fastan det nog var 5 ar sedan jag var dar sist…

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: