Det ska börjas i tid…

Jag tänkte göra en supergenomtänkt topplista över de bästa böckerna jag läst 2011 i december. Det är därför jag börjar nu i sann Melodifestivalanda. Varje månad tänker jag välja en av böckerna jag läst och skicka till final. Två får en plats i andra chansen. Vid årets slut har jag alltså 12 finalbidrag och 24 andra bidrag som ska slåss om de tre sista finalplatserna. Därefter har jag en fantastisk topp-15 över 2011. Visst låter det både enkelt och helt vattentätt?

Antar att ni är spända på vilka av de 15 januariböckerna som kvalar in.

Första bok att gå till andra chansen är (trumvirvel, sprättande av guldkuvert, ja ni fattar) 19 minuter, Jodi Picoult.

Andra boken till andra chansen är De oförglömliga, Gabriella Ahlström.

Och slutligen, en värdig vinnare (och ingen överraskning för den som följer bloggen) är månadens fantastiska läsupplevelse Igelkottens elegans, Muriel Barbery.

Klara för final

Igelkottens elegans, Muriel Barbery

Klara för andra chansen

De oförglömliga, Gabriella Ahlström

19 minuter, Jodi Picoult

Och ungefär så här kommer det att gå till varje månad i väntan på den perfekta listan i december. Vill ni veta vad februari har att erbjuda är det bara att kika in här regelbundet!

Läs också:

6 comments