Många damer blev det

Under 2010 läste jag 165 böcker och av dem var 117 skrivna av kvinnor, 2 av en man och en kvinna och om jag räknat rätt endast 46 av män. Varför det har blivit så? Jag vet inte, men jag vet att jag läst de böcker som lockat mig och då har det blivit så här. Jag som brukar hävda att kvinnor läser böcker skrivna av män i högre utsträckning än män läser böcker av kvinnor, undrar nu hur representativ jag är. Hur är det för dig?

Läs också:

2 comments

  • Bea

    Jag har inte läst tillnärmelsevis så många, men fördelningen ser ut nästan likadant, 73% kvinnor!
    Bea recently posted..Värsta julen någonsinMy Profile

  • Precis samma fenomen för mig. Har också funderat över anledningen. Kanske är det något omedvetet. Lättare att identifiera sig med en författare av samma kön? Fast det är ju inte författaren man identifierar sig med utan huvudpersonen, i bästa fall… Skulle vara intressant att ta del av en läsande mans motsvarande erfarenheter… Ser fram emot att ta del av din fortsatta utredning i frågan!
    Åsa i Bokstugan recently posted..Den bästa läsupplevelsen 2010 Del 5My Profile