En lagom kravlös utmaning

Jag är inte så bra på utmaningar som går ut på att jag ska läsa en bestämd bok en viss månad. Inför 2011 har jag därför gett mig själv en friare utmaning som jag hoppas att jag ska lyckas genomföra. Jag tänker läsa någon bok av tolv författare jag länge tänkt läsa något av, men aldrig läst. För att göra utmaningen ännu friare har jag valt ut fler än tolv författare. Nu kan det väl inte kännas som en press?

Vilka guldkorn får jag inte fortsätta att missa? Det finns nämligen en överhängande risk att min barnsliga sida tar över och att jag inte läser en enda av de författare som står på listan. Det gäller alltså att göra en prioritering, utan att för den delen tvinga mig att läsa någonting mot min vilja. Å andra sidan finns det också en risk att min tävlingsinstinkt sätter in och att jag tror mig hinna läsa alla författare på listan. Barnsligt? Sådan är jag! Lagom är inte heller ett ord som ingår i mitt vokabulär.

Ät dock inte så sugen på kommentarer som ”men herregud har du inte läst…” för svaret är så klart ”nej, jag har inte läst…”  annars hade jag väl inte snickrat på den här utmaningen?!

Vilka författare vill du upptäcka under 2011?

 

En komplett Boktolva slutfördes i juli:

Kate Morton läst Den glömda trädgården i januari

Muriel Barbery läst Igelkottens elegans i januari

Monika Fagerholm läst Den amerikanska flickan i januari

Audrey Niffenegger läst Tidsresenärens hustru i februari

Sadie Jones läst Den utstötte i februari

Tana French läst In the Woods i april

Tatiana de Rosnay läst Sarahs nyckel i april

Jenny Han läst The summer I turned pretty i april

Dorothy Sayers läst Oskuld och arsenik i juni

Carol Ann Duffy småläst i juni/juli

Les Murray småläst i juni/juli och ordentligt i september.

Jonathan Safran Foer läst Extremely loud & incredibly close i juli

 

Därefter har jag också läst:

Michael Cunningham läst Timmarna i juli

Douglas Coupland läst Hey Nostradamus i juli.

Gillian Flynn läst Dark Places i december

Cormac McCarthy läst halva The Road och är tveksam till om jag läser mer.

 

Summa 15,5 författare och det måste väl anses mer än godkänt. Jag kör vidare med en nygammal Boktolva 2012. Fortfarande handlar det om författare jag länge tänkt läsa, men aldrig läst.

Läs också:

56 comments