enligt O

Tankar från en bokberoende

Bokgeografi Danmark

Jag hade tänkt Tyskland, men det har blivit så himla stort fokus på tyskspråkig litteratur i veckan att jag drar mig lite närmare hem istället. Väldigt nära om du bor i Göteborg, endast en färjetur bort. Dagens resmål är Danmark. Jag ser fram emot att få ta del av era danska tips

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Danmark eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Världens lyckligaste folk av Lena Sundström handlar om Danmark och Dansk Folkeparti. En mycket läsvärd och tillika skrämmande bok.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Danmark. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Jag har mycket kvar att upptäcka av Inger Christensen, men en av favoritböckerna är helt klart Alfabet. En fantastisk poet  som tyvärr aldrig hann få Nobelpriset. Funderar på om jag vågar ge mig på henne på danska?!

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Danmark, som du inte läst, men är nyfiken på.

Undantaget av Christian Jungersen har dykt upp här och där det senaste, till exempel i min egen, nästan avsomnade, Deckarutmaning (läste visserligen Maureen O’Brien nyss). Det är en bok jag velat läsa länge, men det blir liksom aldrig av. Hjälp, vad många sådana böcker det finns.

Föregående

Varning utfärdas!

Nästa

En riktigt ruggig bok

9 kommentarer

  1. Så ja nu är även Danmark med på reslistan.

  2. Roligt med ännu ett grannland. Jag vill gärna läsa Lena Sundström. Verkar ruskigt bra! Här kommer mitt inlägg.
    http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2010/11/bokgeografi-danmark.html

  3. Jag har en författare gemensam med dej den här gången.
    Här är mitt inlägg.

    • Jag måste pröva, är lite rädd för att läsa på danska och norska, men jag har gjort det en del förr så jag förstår egentligen inte varför.

  4. Okej, nu har jag också svarat. Jag måste bli bättre på att vara i fas med alla er andra. Jag lovar att jag ska försöka!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: