Bokfrågornas ABC del 13

Idag är det bokstaven M som gäller. Lycka till!

Berätta om en bok där mat har stor betydelse.

I Kärlek het som chili av Laura Esquivel står maten i centrum. I boken finns till och med ett antal recept publicerade. Boken handlar om Pedro som älskar Titi, men som tvingas gifta sig med hennes äldre syster. En bra och annorlunda bok med en hel del övernaturliga inslag.

Vems memoarer skulle du helst av allt vilja läsa?

Visst hade det varit fantastiskt kul att få läsa Jesus memoarer och få lite förstahandsinfo om vad som egentligen hände. Det är ju inte någon direkt realistisk önskan, mer realistiskt är det att läsa om och av Nelson Mandela.

Man Booker Prize for Fiction har delats ut till en författare inom det fd. brittiska samväldet sedan 1969. Här finns alla vinnarna. Här du någon favorit?

Det finns fler böcker på listan som jag tänkt läsa än jag verkligen har läst. Atwood var bra, Coetzee riktigt bra, men bäst gillar jag ändå Paddy Clarke Ha ha ha av Roddy Doyle som fick priset 1993.

Jag söker också en bok om makt.

Makt kommer i alla dess former och det är därför många böcker som snurrat runt i huvudet på mig. Slutligen stannar jag för Korkade vita män av Michael Moore om dem som kanske har mycket mer makt än de kanske borde ha.

Svara i en kommentar eller i din blogg. Om du svarar i egen blogg är det trevligt om du lämnar en kommentar och/eller länkar hit så att jag och andra kan få läsa dina svar.

Inspireras gärna av följande bloggares svar:

Alkb.se

…and then there was Beatrix

Bokstunder

Bokstävlarna

Books over psychos

Dolly det läsande fåret

Ett liv utan böcker är inget liv

Eva-Cecilia

Fiktiviteter

Mirthful’s Bookblog

Morellens

Smidigast i stan

The week never starts around here

Yfronten

You’re no different to me

Läs också:

13 comments